Wednesday, May 04, 2011

Design Lab Show 2011 | Lego and the City

Design Lab is a Greek design event that will start on May 6th and will finish on May 8th.
You'll have the opportunity to meet exhibitors , designers , architects and many design related companies.
There will also be a unique exhibition of custom made mannequins by 12 artists (One of them is me and the name of my mannequin is : Lego and the City)
and another one of Nature related creations by 14 artists.
Design Lab event will take place at 'Technopolis' Gazi and you can find more information about the event on the official Facebook Page.
I hope you all join us!
μαρία.

To Design Lab , είναι μία γιορτή για το Design που θα πραγματοποιηθεί από 6 μέχρι 8 Μαίου.
Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε εκτός από τους εκθέτες , καλλιτέχνες , αρχιτέκτονες και πολλές εταιρείες που αφορούν σε οτιδήποτε σχετικό με το design.
Στον εξωτερικό χώρο της 'Τεχνόπολις' θα παρουσιαστούν 2 εκθέσεις.
Η πρώτη έχει τίτλο 'Μπούστα' και α παρουσιαστούν 12 μπούστα βιτρίνας, το καθένα ειδικά διαμορφωμένο από 12 διαφορετικούς καλλιτέχνες (Ανάμεσα σε αυτούς θα παρατηρήσετε και το δικό μου όνομα καθώς και την ονομασία του , 'Lego and the City').
Η δεύτερη έκθεση έχει θέμα τη φύση και πώς θα έμοιαζε η φύση αν την είχε δημιουργήσει ο άνθρωπος  και θα παρουσιάσουν 14 καλλιτέχνες της δημιουργίες τους.

Η έκθεση θα γίνει στην Αθήνα , στο Γκάζι, στο χώρο της Τεχνόπολις και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο facebook page αλλά και στο site του event (www.designlabshow.gr)

 Eλπίζω να σας δω όλους εκεί!
μαρία





Δελτίο Τύπου 


"Μεταμφιεσμένα" μπούστα και "πειραγμένα" στοιχεία της φύσης , ζωντανεύουν στο Design Lab 2011!

"Μπούστα"
Λίγα μόλις μέτρα μετά από την είσοδο και περιμετρικά του πρώτου φουγάρου της "Τεχνόπολις", θα στηθεί μία πρωτότυπη έκθεση με μπούστα, τα οποία μετά από ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής, παραχωρήθηκαν σε καλλιτέχνες που τα "μεταμόρφωσαν" βάσει της έμπνευσής τους,δίνοντας στο καθένα έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και αισθητική.
Μπούστα ζωγραφισμένα,ντυμένα με πρωτότυπα ρούχα και υφάσματα ή καλυμμένα με αναπάντεχα υλικά, συνθέτουν ένα πρωτότυπο "μουσείο τέχνης".

Kαλλιτέχνες και ονομασίες έργων

Νικολάου Παναγιώτα - Ωραία Ελένη
Μάικου Ειρήνη, Κανάρης Ανδρέας - Σύγχρονος Άνθρωπος
Ματιοπούλου Μαρία - Lego and the City
Δρακοπούλου Έφη -  African Thoughts
Συμεωνίδης Χρήστος - Ways through the eyes of a little child
Καλαντίδου Αιμιλία - Γιαννόπουλος Χρήστος - Regina De Genesis
Βακάλη Δέσποινα Μπέτυ - The Spring Sculpture
Γκλίστη Ευαγγελία - Aνθισμένες Ημέρες
Sonke - Thinking inside the box
Οικονόμου Χριστιάνα - Oyster Dress
Θεοδώρου Ινώ - BUST 011
Μιχέλης Ευάγγελος - Tangram



















"Γίνε εσύ ο Δημιουργός"

Ανάμεσα στις γειτονιές και τις ιδιαίτερες παρουσιάσεις, ο επισκέπτης θα συναντά ιδιαίτερα έργα τέχνης, που ανήκουν στη μεγάλη υπαίθρια έκθεση με τίτλο "Γίνε εσύ ο δημιουργός". Στα πλαίσια της έκθεσης αυτής , και μετά από ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής, ανατέθηκε σε καλλιτέχνες να φιλοτεχνήσουν έργα με θέμα το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η φύση και τα είδη που την απαρτίζουν (ζώα, πουλιά , φυτά κλπ) εάν τα είχε σχεδιάσει ο ίδιος άνθρωπος!
Τα έργα των καλλιτεχνών είναι πραγματικά εντυπωσιακά και επιβεβαιώνουν τη μεγάλη φαντασία και δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει τη νέα γενιά δημιουργών στη χώρα μας.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Βακάλη Δέσποινα-Μπέτυ
Μάικου Ειρήνη
Σταθάκος Μάνος
Γαλατιανός Νικόλαος
Ζαμανίδου Αναστασία
Τσακίρη Ειρήνη
Γκαβού Πένυ
Μάικου Ειρήνη
Τσακίρη Ελισάβετ
Γκιακούρης Δημήτρης
Οικονόμου Χριστιάνα
Sonke
Δροσοπούλου Σοφία
Παπαδόπουλος Άρης

Η σύλληψη της ιδέας για την έκθεση των μπούστων , όπως και η χορηγία αυτών , ανήκει στην εταιρεία Indeco/ Customade. Η ίδια εταιρεία, με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Μεργούπη, έχει αναλάβει και τη συνολική εικαστική επιμέλεια του εξωτερικού χώρου, φροντίζοντας ώστε τα έργα και οι δημιουργίες των καλλιτεχνών να προβληθούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, σε αρμονικό συνδυασμό με τις υπόλοιπες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα τις διάφορες "γειτονιές" του design, οι οποίες ολοκληρώνουν τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.




No comments :

Post a Comment

Thank you so much for leaving a comment for Unidentified Lifestyle!

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...